Forum korzysta z plików cookies. Więcej informacji na ten temat znajdziesz tutaj.

Ocena wątku:
  • 4 głosów - średnia: 3.5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[Komunikacja] Poradnik Komunikacji
Kategoria[Komunikacja]
Hej,
Postanowiłem jak widać napisać poradnik dotyczący komunikacji z tulpami. Nie jest on jakimś arcydziełem i wymaga ode mnie jeszcze wielu poprawek. Cały czas na bieżąco coś do niego dodaję. Właściwie to postanowiłem zrobić poradnik bo lubię pomagać ludziom w problemach typowo komunikacyjnych. Wiele razy było tak, że rozpisywałem się odpowiadając na te tematy. Pewnego razu po takiej wypowiedzi ktoś mnie zapytał czy bym nie zrobił pordanika skoro tyle się rozpisuję. Pomyślałem, że czemu nie i teraz mogę przedstawić wam owoc mojej pracy. Jest on napisany w miarę luźno, by dobrze się go czytało. Oczywiście jest on odpowiednio usystematyzowany big grin. Pisałem to co wiem najlepiej i mam nadzieję, że to kiedyś pomoże niejednej osobie szukającej pomocy. Liczę także na ocenienie go i zgłaszanie ewentualnych błędów, a także braków, które na pewno jeszcze tam są smiling
link do poradnika na stronie głównej

@Edit1: Pierwsza drobna aktualizacja v1.1
@Edit2: 11.07.2013---Bezpośredni link do pobrania z DropBox'a: Kilknij Tu smiling ... jakby nie działał to tutaj drugi link:Kilk tu
@Edit3: 18.07.2013---Dodano nowy dział "Lektor".
@Edit4: 03.09.2013---Wydana wersja ostateczna.

Odpowiedz
Świetna robota!! smiling Myślę, że przy dalszych zmianach będzie idealny i pomoże nawet doświadczonym osobom. Ująłeś tam fajne sposoby, które nie tylko polepszają kontakt, ale są też pewnym źródłem zabawy dla tulpy. Mam także pytanie: jak ,,zaprogramowałeś'' ten menhir, aby te ciarki występowały?
Lila dyktuje w: ~~...~~ .
Tulpa jest piękna. Nie zapomnij o niej.
Odpowiedz
Jeżeli chodzi o menhir to po prostu chciałem, żeby taką funkcję spełniał, wystarczyła tylko moja wola i nic więcej. Teraz Carmen robi tak bez żadnych symboli itp. ale z początku używałem tego po to by było łatwiej.

Odpowiedz
o surprised
dziena za ten poradnik, bo tak włąsnie sie zastanawialem czy to nie sa tylko iwylacznie moje mysli jak probuje zadac pytanie i mimowlonie znam odpowiedz big grin
a o tym myku z np mikrofonem czy czyms nawet nie czytalem wczesniej wiec dziena v2 big grin
Odpowiedz
Możesz jakoś inaczej umieścić ten poradnik? Pod interfejsem google disc nie wyświetla mi się nic ;_;
Odpowiedz
Kawał dobrej roboty wink
Never abandon imagination.

[ W klamrze siedzę ja- Mariuszek. Masz pytanie, to pisz, ja chętnie odpowiem.]
Odpowiedz
Dzięki, a co do wstawienia na inny hosting to wrzucę, postaram się jeszcze dziś to zrobić.

Odpowiedz
U mnie GDocs działa dobrze. Znalazłem kilka błędów (takich jak kropka po spacji czy raz widziałem zleży zamiast zależy). Polecam ci włączenie możliwości komentowania przez czytających, bo tak łatwiej zaznaczać błędy i o coś spytać. Przynajmniej dla mnie, bo z Gdocs miałem i mam dużo kontaktu.
L/ Chlep i jego wesoła kompania :3
A/ Bardzo wesoła. Ten leń rzadko ma dla nas czas, z Lanem nie idzie wytrzymać, bo to cham i prostak, a tylko ja tu jestem normalna. Ratujcie ;-;
Odpowiedz
Świetnie napisany poradnik, w trakcie jego czytania zorientowałem się, że dotąd jednak nie papugowałem i czuje się jak po paczce emocji, bardzo mi to pomogło smiling
Odpowiedz
Powinieneś dodać coś o zmianie lektora, to dosyć ważne.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości